יום שישי, 20 במאי 2011

תפוח אדמה אינדיאני - לקראת לג בעומר

כבר חודש שכל הילדים בכל הארץ בוודאי אוספים קרשים וחומרי בעירה למדורות לג בעומר - סוף סוף, מותר להם להיות פירומנים ולשחק באש...
אחד הדברים היותר טעימים שניתן לאכול ליד המדורה הוא כמובן תפוח אדמה שרוף...
ויש המון דרכים להכין אותו - יש שפשוט זורקים אותם אל הגחלים ומחכים יתבשלו, אחרים עוטפים בנייר כסף בכדי שלא ממש יהיו לפחם והמהדרין גם משחילים אותם על חוט מתכתי בכדי שאפשר יהיה להוציא אותם ולמצוא אותם בין הגחלי האמיתיים...
אבל כולם הם רק תפוחי אדמה!!!
ולי יש הצעה של שדרוג ממשי למאכל המדהים הזה - תפוחי אדמה אינדיאניים... אני לא בדיוק זוכרת מתי היתה הפעם הראשונה שהכינו אותם, ומה בדיוק המקור להכנה או לשם המיוחד הזה...אבל זה היה באמת מזמן...
אז מה צריך בשביל ההכנה: תפוחי אדמה (כמובן...) רצוי שיהיו קצת גדולים, ביצים, סכין חדה וכפית, נייר כסף.
וההכנה: חותכים את קצה תפוח אדמה בערך בשליש הגובה (לשמור בצד) ומתחילים להוציא את הפנים שלו (בחלק הגדול יותר). להשאיר כס"מ מתפוח האדמה מכל צד ואז, לשפוך פנימה את הביצה ולסגור עם השליש שהורדנו. עכשיו לעטוף בנייר כסף ולהכניס לתוך הגחלים של המדורה (אפשר להביא מנגל קטן ולשים שם גחלים מהמדורה ושם להכניס את תפוחי האדמה האלו.
זמן ההמתנה משתנה בהתאם לגודל תפוחי האדמה, אך הוא הרבה יותר מהיר מזמן ההמתנה לתפוח אדמה רגיל, הביצים מתבשלות מהר יותר.
לחתוך לחצי לאורך תפוח האדמה לפזר מלח ובתיאבון...








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה